Terug

De actie "Houd hen in balans" is een daverend succes geworden!

Download

Gulle gever!!!!

De actiea “Houd hen in balans”, is een daverend succes geworden.

Vele instanties, bedrijven en particulieren reageerden spontaan op de vraag of zij belangeloos promotieartikelen, eigen producten of iets anders beschikbaar wilden stellen voor dit doel. Deze aangeboden artikelen zouden worden gebruikt voor verschillende activiteiten op Odd Fellow kampeervereniging Vondeloord te Wijk aan Zee, zoals een rad van avontuur, diverse bingo’s en verschillende tombola’s. Deze actie werd gekoppeld aan het honderdjarig jubileum van Vondeloord welke in 2021 gevierd zou worden.  

Helaas  heeft de corona roet in het eten gegooid en konden de jubileumactiviteiten dit jaar niet plaatsvinden en wordt het uitgesteld naar volgend jaar. Toch hebben wij de afgelopen zomer verschillende artikelen al gebruikt voor een bingo vanwege de houdbaarheidsdata, maar de meeste artikelen die door u beschikbaar zijn gesteld zullen volgend jaar de weg naar de bewoners vinden mits zij natuurlijk een winnend lot hebben.

Deze bewoners hebben wel al de afgelopen twee seizoenen de loten voor deze activiteiten gekocht. De opbrengst zou tijdens het jubileum uitgereikt worden aan Roy Appel, therapeut bij Heliomare die de SUP-therapie begeleidt. Wij vonden het echter verstandiger om dit niet nog een jaar uit te stellen door decorona omdat deze therapie toch wel dringend behoefte aan materiaal.

Vandaar ook dat afgelopen zomer aan Roy Appel een symbolische cheque is uitgereikt ter waarde van ongeveer 5000 euro. Hiervoor heeft de SUP-therapie inmiddels al verschillende boards, pakken, kano en veiligheidsmateriaal gekocht. Al deze artikelen worden momenteel al gebruikt en deelnemers aan de SUP-therapie zijn zeer dankbaar dat Vondeloord deze actie heeft gehouden en dus ook voor het gebaar dat jullie gedaan hebben om deze actie tot een succes te maken.

Bij de start van de actie “Houd hen in balans” waarbij mensen met een hersenaandoening hun balans op het water hopen terug te vinden hoopten wij dat er één of twee boards gekocht zouden kunnen worden. Echter door uw spontaan aangeboden spullen en giften en de vele acties op Odd Fellow camping Vondeloord kon de SUP-therapie hun arsenaal uitbreiden met veel meer dan wij ooit voor mogelijk hadden gehouden. Tijdens de uitreiking van de cheque toonde Roy Appel zijn dankbaarheid voor dit grote bedrag waardoor de therapie de komende tijd verder kan worden uitgebreid.

Ik wil iedereen bedanken die belangeloos heeft meegewerkt aan deze actie wat bij mij begon met het benaderen van enkele bedrijven groeide uit tot een steeds grotere actie welke ook de publiciteit haalde. De actie “Houd hen in balans”nam daardoor steeds meer tijd in beslag, maar de beloning daarvan was het allemaal voor mij meer dan waard.

Peter Schoen,

Dr.J.J..van de Horststraat 40

1544 XD Zaandijk