Terug

Pats .... Ineens heb je geen controle meer over je lichaam

Download

De coördinatie is verdwenen, vaak veroorzaakt door eenhersenbloeding of door een andere neurologische aandoening. Iedereen kan dit overkomen, maar op jonge leeftijd is dit zo erg dat zij de balans in hun leven totaal kwijtraken. Hierna volgt bijna direct al therapie, waarbij de jonge patiënten moeten rekenen op een lange revalidatie. Heliomare richt zich op dit herstel met o.a. de surftherapie.

Deelnemers gaan met een SUP (stand up paddle) board of kanode zee op, dat is niet alleen leuk maar draagt ook bij aan het neurologisch herstel. Deze uitdagende revalidatie helpt mee om de hersenactiviteit van deze jonge patiënten te stimuleren. Op het water lukt het niet om na te denken watje moet doen, je wordt gedwongen om gebruik te maken van automatische reacties.Omdat deze hersenactiviteit vaak in een ander gebied zit dan de hersenschade, gaan de bewegingen beter en soepeler. Dit geeft hen vertrouwen en zij krijgen meer balans in hun leven.

Het evenwicht vinden op het water, soms is dat hurkend of liggend op een board, kost tijd en geregeld gaan zij kopje onder. Maar als zij daarna weer op de plank hun balans vinden, komt ook de lach terug op hun gezicht. En juist om deze combinatie gaat het! Het plezier om te bewegen op het water en het revalideren gaan hand in hand.

Vondeloord, een Odd Fellowcamping in Wijk aan Zee, bestaat in 2021honderd jaar. Maatschappelijk werk en omzien naar de medemens staat bij de Odd Fellows hoog in het vaandel. ’s Zomers maken zij geregeld mee hoeveel moeite de patiënten van Heliomare moeten doen om in de zee hun balans te vinden.

Het honderdjarig jubileum willen zij koppelen aan een goed doel, namelijk de actie “Houd hen in balans” waarbij geld ingezameld wordt om deze therapie uit te breiden met aangepaste kano’s, surfboards en suppakken in verschillende maten.

 

Om dit te bereiken is geld nodig. Wij vragen u niet om een bedrag tedoneren, wat overigens best mag, maar om relatiegeschenken, artikelen, producten, vrijkaartjes, kortingsbonnen of reclamemateriaal die wij kunnen gebruiken als prijs bij een loterij en/of een bingo zodat er geld ingezameld wordt voor deze actie “Houd hen in balans ”. Dit kunt u verzenden naar P.Schoen, Dr. J.J. van der Horststraat 40, 1544 XD Zaandijk.

Hoe mooi zou het om weer balans in hun leven te brengen.

 

Peter Schoen

Actie “Houd hen in balans”

Vondeloord Wijk aan Zee

houdheninbalans@ziggo.nl

Rekeningnummer: NL09 ABNA 0402861477